Monday, January 4, 2010

BEFORE AND AFTER OF MY TUSCAN FRENCH KITCHEN OR THE TOSCANA FRANCAIS CUCINA

BEFORE

















BREAK TIME, FINGER LICKIN' GOOD!!







AFTER









THESE ARE PEWTER TWIG PULLS, I'VE HAD THEM FOR AWHILE & DIDN'T WANT TO SWITCH THEM OUT, BECAUSE I JUST LOVE THEM :)



I TOOK 2 LARGE PASTRY BOARDS & PAINTED THEM FOR THE COUNTER TOPS. SINCE I DON'T HAVE MUCH OF A COUNTERTOP IT TOOK ONLY 2 LARGE ONES & I PAINTED THEM CHOCOLATE TRUFFLE ON ONE SIDE & WHITEWASH ON THE OTHER.








THIS IS WHEN I WAS GOING TO KNOCK OUT THE WALL BETWEEN THE DINING ROOM & KITCHEN, I STARTED.... FOUND A PARTIAL BRICK WALL & STOPPED FOR NOW & DECIDED TO TAKE OUT PART OF THE WALL & MAKE A HIDDEN SPICE THING. I DID HAVE A FRENCH MIRROR OVER IT & THEN I WAS DOWN THE BASEMENT LOOKING FOR SOMETHING ELSE & I PICKED UP AN OLD FRAME & AN OLD PIECE OF TIN CEILING (THIS ONE IS COPPER), WHEN I SET THEM DOWN, THE FRAME OVER THE CEILING IT LOOKED PERFECT, SO I CUT THE TIN TO FIT & VOILA, GREAT SURPRISE :)







I ALSO REFACED THE CUPBOARD DOORS WITH BEADBOARD LIKE THE FRIDGE SOMETIME AGO. PROBABLY THE NEXT TIME I REDO THE KITCHEN, IT'S A TOTAL GUT OUT & THE WALL WILL BE GONE LOL









THE FLOORING IS CHERRY VINYL PLANKS THAT ARE NOT THE TRADITIONAL STICKY ONES, THIS IS A FLOATING FLOOR & ONLY HAS STICKY TABS & TOTALLY WATERPROOF. I'LL GET BACK TO YOU ON THAT ONE :)













THESE COOL PORCELAIN SIGNS ARE SAMPLES THAT THE COMPANY WASN'T GOING TO MAKE; I HAVE A CONNECTION THAT I CAN GET ONE OF A KIND PIECES THAT WILL NOT BE IN PRODUCTION. I HAVE MORE SIGNS TO PUT THERE; I'M EXPECTING ONE FROM FRANCE AS WE SPEAK.......CAN'T WAIT TO GET IT






OLD GATE HANDLE



OLD GATE HANDLE








I THOUGHT I'D NEVER GET THIS STARTED OR FINISHED, BUT I DID. THIS IS THE PAINT COLOR (CHOCOLATE TRUFFLE) THAT I PAINTED MY SONS ROOM & I REALLY LIKED IT, SO WHEN I WAS GOING TO PAINT THE KITCHEN APPLE GREEN, I CHANGED MY MIND & PAINTED IT THIS COLOR INSTEAD,I CAN ALWAYS CHANGE IT, LATER :)
I PUT BEADBOARD ON THE FRONT & ONE SIDE OF HE FRIDGE TO MAKE IT LOOK LIKE A CUPBOARD, TOO OFF THE ORIGINAL HANDLES & REPLACED THEM WITH GATE HANDLES.I DID THE FRIDGE SOME TIME AGO BUT DECIDED TO PAINT IT TO MATCH. IT'S A VERY EASY PROCESS &I WOULD LIKE TO DO THE STOVE BUT AM NOT SURE YET; I HAVE TO INVESTIGATE :)

15 comments:

Unknown said...

I LOVE the fridge!! It looks awesome, thanks for sharing!
Krista

Janene said...

Ooo Lala...Tres Chic!
LOve love love it all...and I see my favorite rusty sconce!
You are so talented you take my breath away!
Stay warm friend...I have my slippers on and am wrapped in a cozy quilt!

The Summer Kitchen Girls said...

WOW! What a makeover...that's it! We're coming down! I'm sure it looks fab in person - can't wait! We miss you...stuck in inventory mode at the moment though! Hope you had a nice Christmas & New Year!
K&K

The Summer Kitchen Girls said...

Geeesh! I forgot to mention those signs...tooo cute - I'd love a covenant garden one...was there once ya know :)

Cheryl said...

Hi there!
Thanks for stopping by my blog. Love what you did with the fridge. That is so very cool.

Bethany said...

Thanks for visiting my blog! I love the kitchen, so unique and so beautiful!! Happy New Year!

Chickens in the Basement said...

OMG!! OMG!! I have to send your link to my friend. We are beadboard junkies!!! Your fridge!!! OMG!!! It is fabulous! How in the hell did you get it to stay on?

I'm so glad you stopped by my blog. I will be visiting yours regularly.

BTW, I spent the last 3 days taking down the stuff on top of my cabinets, cleaning them, breaking some and putting them back. I hope you have a housekeeper!

Anna

Mireya said...

I LOOVE the curtain!!

Unknown said...

The transformation is incredible! Isn't it fun to look around the house/attic/garage and find cool things to re-purpose and use.

mary pernula said...

Thanks for stopping by my blog. You are ever so friendly. What a wonderful job you have done in your kitchen. It appears you have great height to work with. I will continue and watch your progress. I love the curtain material. XO Mary

KellyMellyBoBellyBananaFanna said...

your signs are so neat!

thanks for the super nice comment on my blog.

kelly

Kati @ Housewife_Swagger said...

thank you for stopping by my blog, I just found a new favorite blog--- YOURS! I LOVE LOVE LOVE the pewter pulls!!
Keep up the excellent work!

Lora said...

Thanks for stopping by my blog. Looks like you have a lot of cool junk! I especially like the french bottles in one of your previous posts!!

Kate said...

Hi Gio

Love Love the fridge!!! Happy New Year thanks so much for all the inspiration. Great Blog

Warm wishes
Kate

A Bit of Colour said...

Thanks for visiting my blog. I really like what you done to your fridge. You have a very cool kitchen! I love junk too!